ИРИНА - на имения си ден наш гост в инициативата "Творци и изкуство"

Точно на имения й ден избрах да ви срещна с нея - дипломиран живописец от факултета по изобразително изкуство към ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий".

Макар и родена в град с морска гара, градът под тепетата остава завинаги в сърцето й, стожерът на мечтите й, нейното всичко в продължение на цяла една година, градът, предоставящ многообразно поле за изява - истински рай за хора като нея.

Въпреки това, избира да живее и твори в София. Столицата става домакин и на първата й самостоятелна изложба през 2015 г.

Към днешна дата картините й са сред  частни колекции както в страна, така и в чужбина. С творчеството си ( уникален микс от портретна, пейзажна, битова и абстрактна живопис) до момента е акостирала в Англия, ЮАР и Мароко.

Когато не е пред статива, се отдава на 100 % на другата своя страст – поддържането на форма с фитнес в комбинация със здравословно хранене. При хубаво време със сигурност може да станете свидетел за нейна тренировка на открито.


Ето и коя е тя от самата нея...


Представете се в едно-две изречения. (Не забравяйте да включите името и професията си.)


Казвам се Ирина Иванова. Художник съм. Работя в сферата на живописта в ателието ми в София.


Откъде черпите вдъхновение?


От всичко, което ме заобикаля, в ежедневието ми.За мен животните са... като хората. И те имат душа, поведение и оценяват нещата, които правим за тях.


Животните са част от творбите ми, защото... освен, че имам специални чувства към тях, обичам да пресъздавам живи същества в картините ми.

Ако можехте да се преобразите за един ден в някое животно, кое щеше да е то и защо?


Не бих искала да се преобразявам в какво и да е. Харесвам същността си такава, каквато е сега.


Кой е вашият любим творец на изкуство? (писател, поет, музикант, актьор, дизайнер, художник т.н.)


Струва ми се излишно да споменавам, че са много. От всяко поколение и стил си имам фаворити сред художниците и музикантите. Едни от любимите ми художници, например са: Антон Митов, Едуар Мане, Лорънс Алма-Тадема.


Кое е вашето любимо произведение на изкуството? (може да е стих, разказ, книга, цитат, песен, филм, картина, скулптура )


Тук ще си спестя да изброявам. Всеки жанр си има своята красота и уникалност.


Споделете ни линкове, с които хората може да ви намерят в онлайн пространството.

( Уебсайт, Инстаграм,Туитър, Фейсбук)

https://www.facebook.com/IrinaArtLife/

Разяснение в детайли за инициативата „Творци и изкуство“ може да прочетете тук.

Ако самият вие сте творец, черпейки вдъхновение от домашните любимци и удивителния животински свят, чувствайте се поканен да вземете участие. С огромна радост и вълнение ще разкажем за вас.

Ако пък в обкръжението ви има хора на изкуството, бихме ви били безкрайно благодарни да им споделите за Подай лапа!, в частност за „Творци и изкуство“.

Формата, през която всеки артист, отговарящ на изискванията на инициативата, може да бъде наш следващ виртуален гост, може да откриете тук.Съставил: Лора Касабова

Стилистика: Лора Касабова

106 преглеждания0 коментари