Подай лапа! става на 9 години
Скъпи приятели, платформата за спасяване на животни Подай лапа! става на 9 години днес, 18 май 2019!

Време, изпълнено с взривяващо силни емоции. Всички заедно се вълнуваме, когато търсим начин да помогнем на поредното малтретирано животинче. Радваме се до сълзи, когато изстрадало куче или коте намери любящи осиновители. Споделяме, понякога спорим, но винаги това, което ни свързва, е любовта към животните. Тя продължава да ни вдъхновява и днес, 9 години след основаването на Подай лапа!


Подай лапа! Нашата история 2010-19

Малко ретроспекция. Всичко започна на 18 май 2010 г., когато създадохме фейсбук групата Подай лапа - Осинови ме!. През 2018 г. направихме нови групи и страница, за да систематизираме дейността ни, както и регистрирахме профили в Twitter и Instagram. Изградихме блог, който се радва на добра посещаемост. Равносметката? Блогът ни има близо 40 000 посещения от стартирането си, толкова са и последователите ни из различните социални мрежи.


Към настоящия момент в екипа ни има 18 доброволци, разпределени в различни роли: автори, редактори, преводачи, дизайнери, модератори, стилисти. Без нашите доброволци, Подай лапа! не би могла да бъде така добре организирана и уникална!


Как виждаме бъдещето?


Виждаме се като все така отдадени на дейността си, предоставяйки оптимална информираност за любителите на животни и добри платформи за сътрудничество в спасяването на нуждаещите се животни. Ще качваме още материали, разработени съвместно с ветеринари, както и наръчници, които да ви помагат, когато станете свидетели на насилие над животно или спасявате изоставено такова.

Големите нужни промени се случват, бавно и трудоемко, но заедно можем да противодействаме на насилието, безхаберието на политиците и изпълнителната власт, злоупотребата и нечовешкото отношение към животните с много грижа, любов, непримирим дух и най-вече активност.


Но какво всъщност празнуваме днес?


Празнуваме факта, че има много хора, които са с чисти души и искат да помагат. Празнуваме борбата за защита на правата на животните, безкрайната работа и несломим дух на всеки човек, който го е грижа и помага за каузите по какъвто и да е начин и така спасява животи. Празнуваме вярата и надеждата, че можем да постигнем целите си!


С безкрайна благодарност към всички наши доброволци, с искрена благодарност към нашите последователи ще духнем свещите с най-искрената си надежда и желание: по-добро бъдеще – за животните и хората в България.

Автор: Светослава Хараламбова

Редактор: Лиса Антонова

22 преглеждания0 коментари