По-стройните домашни любимци имат по-добър и дълъг живот


ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ...?


Ако внимателно следите теглото на вашия домашен любимец, можете да му осигурите по-пълноценен и дълъг живот.


Изследвания наскоро установиха, че кучетата с наднормено тегло са:

  • с по-видими признаци на стареене, например посивяване на козината около муцунката, нарушена походка и намалена активност

  • по-склонни към определени здравословни проблеми, включително куцота, захарен диабет и кожни проблеми


Още по-убедителни са резултатите от 14-годишно проучване, проведено в Центъра за грижи за домашни любимци Nestlé Purina, в което участват четиридесет и осем ретривъра и което обхваща целия им живот.  Това проучване показва, че:
Кучетата, хранени по-оптимално и получили 25% по-малко храна, отколкото техните събратя в контролна група, са живели средно с 15% (1,8 години) по-дълго от останалите кучета.

Освен че живеят по-дълго, по-фините кучета водят и по-здравословен живот.


Възрастта, при която 50% от кучетата се нуждаят от лечение на хронично заболяване, като остеоартрит, е 12 години сред кучетата, хранени по-оптимално и ограничено, и 9.9 години за останалата част от контролната група.


Ветеринарната медицинска асоциация на Ню Джърси публикува неформална анкета на сайта си, която пита собствениците на домашни любимци дали животинчето им е с наднормено тегло. Тридесет и два процента са отговорили с „да“. Тези резултати са в съответствие и с други резултати, които установяват, че най-малко 25% от кучетата и котките в САЩ са с наднормено тегло.И така....

Как да върнете вашия домашен любимец в здравословния път?

  • Вашият ветеринар може да даде ценни съвети, за да приучите домашния си любимец да изгаря повече калории, за да се отърве от излишните килограми.

  • Може да ви покаже как сами да определите формата на вашия домашен любимец и как да постигнете загуба на тегло, ако то е наднормено.

  • Може и да препоръча диета, предназначена за отслабване, и да предложи подходящи количества за хранене.НE ЗАБРЯВЯЙТЕ, ЧЕ...

Загубата на тегло отнема време и изисква ангажираността на цялото семейство.Бъдете търпеливи, целта е вашият домашен любимец да живее по-здравословно.
Източник: https://njvma.org/leaner/ New Jersey Veterinary Medical Association

Превод: Александра Димитрова за Подай лапа- Информационен сборник!

Редакция: Светослава Хараламбова

Графична стилистика: Лора Касабова

27 преглеждания0 коментари

Получавай Новини за Нашата Работа 

“За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните.” - Махатма Ганди

© 2018 Българска Национална Платформа за Спасяване на Животни: Подай лапа!

© 2018 Bulgarian National Animal Rescue Platform: Give a Paw!