5 Най-често срещани сценарии на изгубени котки.

Актуализирано: 13 Юни 2019


1) Най-често срещаната причина е когато котката се покатери върху дърво, покрив или на друго високо място, от което не се чувства в безопасност да слезе сама

Това е опасно, особено през летните месеци, защото котката има нужда от храна и вода. Ако животното се задържи прекалено дълго на мястото, на което се намира, положението може да се превърне в животозастрашаваща ситуация. Ако сте загубили котката си, трябва задължително да проверите дърветата около дома ви, както и съседните дворове/градинки.


2) Повечето изгубени котки стоят в радиус около съседните блокове или къщи.

Дори и дворните котки са склонни да обитават само територията си, която е около вашата къща/блок. Ако живеете в града или в покрайнините и не можете да намерите котката, за която се грижите, говорете със съседите си и обиколете района.

3) Ако животното е ранено, по инстинкт ще търси да се скрие на уединено място.

Най-честите причини в случая може да са падане от високо (като например прозорец), блъскане от кола или нападане от куче. Най-важното в този случай е да намерите котката възможно най-бързо, за да може да осигурите медицинска грижа навреме. Ако случаят е такъв, животинката ще е много близо до мястото, на което живеете или в двора на съседите ви. Търсете в дупки, под коли, мазета

и други подобни скришни места, в които може да влезе котка.


4)  Котките също стават жертва на хищници

Ако живеете в село или в предградията и имате дворна котка, е възможно да е била нападната от хищници или кучета. Ако случаят е такъв най-успешно ще предпазите котката си като я отглеждате в домашни условия.


5) Котката може да бъде умишлено или непреднамерено транспортирана до друго място.

Честа причина е и кражбата на животни. Най-честите неволни случаи са когато котката намери за скришно място кола или се скрие в кутия, която бива транспортирана.

Източник: PetHub: 5 Common scenarios of lost cats Превод и стилистика: Бетина Тихомирова Редакция: Велислава Георгиева

71 преглеждания0 коментари