Инициатива „Щастливи истории“: откриване: #1 Боряна и Габи

Eкипът на Подай лапа! стартира своята инициатива ''Щастливи истории''.

В нея кани за участие български активисти, спасители и любители на животни - хора проводници на доброто, способни с примера си да вдъхновяват и други приятели на животните да помагат с каквото могат на опашатковци в риск и нужда.
С инициативата ни целим също  да споделяме за добрите дела на нашите съграждани, които не подминават бездомните души, а напротив - поемат отговорност и им дават шанс за нов и по-добър живот, а често дори просто възможността да оцелеят и бъдат сред нас. Ето и  първата споделена история в инициативата ни.

Казвам се Боряна. Избрах да се погрижа за Габи, подтикната от любовта ми към животните и желанието да им помагам.
Намерих я в Габрово на 23 септември 2019г. до оживен градски път в непосредствена близост до преминаващи коли. Нямаше как да я подмина.
Все още не знам дали аз я намерих или тя мен, тъй като преди да я видя чух отчаяно мяукане, но не долавях откъде идва, докато не наближих близкото дърво и не видях малка черна топка да се свлича от него. Моментално ме видя и тръгна към мен, а аз просто се наведох и я взех.
Аз просто приютих едно осиротяло същество, а то внесе в дома ми любов, привързаност, радост, безброй забавни моменти и още куп емоции, които само собствениците на коте или куче, ще разберат.

Ако някой ден попадна в същата ситуация отново, бих постъпила по същия начин, бих направила всичко по силите си, за да спася или помогна на бездомно животно, за което то няма никаква вина.
Ако можех да се обърна към хората все още резервирани да осиновят животинче пред това да купят, бих казала: Осинови, не купувай!
Бездомните животни нямат вина, че са бездомни, а именно хората са главните виновници с безотговорното развъждане и изхвърляне на домашни любимци.


Ако не искаме да има бездомни животни по улиците, трябва да поемем по-голяма отговорност, преди да си вземем домашен любимец.
Помислете можете ли да си позволите да го отглеждате правилно.
Ако се съмнявате, по-добре и за вас и за животното е да не вземате. Това е ангажимент и отговорност, също както гледането на дете. Това са живи същества, за които ако не можеш да се грижиш, не се захващай.

Осинови, не купувай, защото има толкова много нещастни бездомничета, нека първо се погрижим за тях


Ако имате щастлива история, свързана с животинче, помогнете й да полети, разкажете ни я, разрешете ни да я предадем нататък.

Подробности в линка:

Изготвил: Лора Касабова
Стилистика: Лора Касабова

0 comments