Марги - една истинска фея на вълната на гости в инициативата „Творци и изкуство“


С диплома от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, факултет „Екранни изкуства“, дисциплина „Анимация“, тя е съчетание от огромен талант, отдаденост и не на последно място любов - любов към всичко, до което се докосва. Ако не сте я срещнали на Хенд Мейд Фест НДК в периода 14-16 февруари т.г., не унивайте, защото много скоро, само след няколко реда, ще имате възможността да се запознаете както персонално с нея, така и с творбите й отблизо. Как мечтата й да лекува животни в един момент се разгръща в друга форма, как творчеството й „заразява“ с чистотата на детството, рисувайки вълшебни дъги там вътре, дълбоко в нас, как „лекува“ с топлота и слънчева усмивка?  Ето как....

Представете се в едно-две изречения. (Не забравяйте да включите името и професията си.)

Здравейте, аз съм Маргарита Чолакова – Марги. Творя разни неща, откакто се помня. Исках да стана ветеринар, но станах художник-аниматор и сега от години съчетавам в едно животни и изкуство. Правя моите кукли и картини от вълна :)


Откъде черпите вдъхновение?

От сънищата. Често ги сънувам.

За мен животните са...

Повече от някои хора.

Животните са част от творбите ми, защото...

Те са чисти и непринудени.

Ако можехте да се преобразите за един ден в някое животно, кое щеше да е то и защо?

Слон или куче, може би, защото са ми най-любими.Кой е вашият любим творец на изкуство? (писател, поет, музикант, актьор, дизайнер, художник и т.н.)

Хундертвасер

Кое е вашето любимо произведение на изкуството? (може да е стих, разказ, книга, цитат, песен, филм, картина, скулптура )

Тук няма как да отговоря само с едно. Всяко нещо, създадено с любов и капка талант, може да ми стане любимо.


Споделете ни линкове, с които хората могат да ви намерят в онлайн пространството
( уебсайт, Инстаграм, Туитър, Фейсбук и т.н.)
Съставил: Лора Касабова
Стилистика: Лора Касабова

0 comments