Help a Paw: Новото приложение, което ще ни помогне да спасим повече животи!

Какво е Help a Paw?


Help A Paw е ново мобилно приложение, чиято мисия е да помага на ранени и болни животни, позволявайки на потребителите да подават и откликват на сигнали за спешна помощ, съдържащи информация за местоположението и състоянието на животните. То е разработено в България от Милен Маринов и е изцяло безплатно. Целта му е да ускори и улесни комуникацията между доброволците и по този начин да увеличи шансовете за оцеляване на нуждаещите се от спешна помощ животни.

Как работи?


Приложението изисква регистрация, за да може да подавате сигнали. Веднъж регистрирани, за да подадете сигнал, отворете приложението и отбележете на картата къде е животното в нужда, какъв е случаят и от какво има нужда. Хора, които използват приложението и са наблизо, ще получат нотификация за подадения сигнал и ще имат възможността да реагират на момента. Може да поддържате контакт с други доброволци в секцията за коментари и да давате обновявания за случая. Всеки сигнал си има статус като той може да бъде “Нужна е помощ”, “Някой е на път” и “Приключен”. Изключително важно е потребителите да знаят, че приложението е само за спешни, често животоспасяващи случаи, не за търсене на дом на животни или за финансиране на сметки и прочие. Сигналите изтичат и биват автоматично изтривани до 3 дни от тяхното подаване.


 


 



Как се зароди идеята?

Идеята за приложението се ражда преди няколко години, като повод за по-детайлното ѝ разработване става дипломен проект. “Преди време случайно попаднах сред голям кръг от хора във Facebook, които активно помагаха на бездомни животни. Когато някой забележеше пострадало куче или котка, но не можеше да реагира на момента, молеше останалите за помощ. По същото време аз трябваше да пиша дипломна работа. Така ми хрумна идеята да комбинирам полезното с приятното и да създам приложение, което да направи по-бърза и надеждна комуникацията между доброволците” - споделя създателят на мобилната апликация Милен Маринов.


Така се появява демо версията на Help A Paw за смартфоните iPhone, която печели второ място в конкурса за мобилно приложение по време на конференцията MobCon. В резултат технологичната компания MentorMate подпомага разработката на мобилната версия за другата популярна мобилна платформа – Android. Следват още дълги месеци на довършване и изпипване на приложението за двете операционни системи, но в крайна сметка те вече са факт.

Къде да намеря приложението?

Help A Paw може да бъде свалено безплатно от онлайн магазините Apple App Store и Google Play.

 

Искам да знам повече и да помогна!

За новини покрай приложението можете да следите официалната Facebook страница на Help A Paw, чрез която също така можете да се свържете с автора и да се включите в бъдещото развитие на проекта, който е изцяло с отворен код (open source).


Защо Подай лапа! ми разказва за Help a Paw?

Екипът на Подай лапа – Осинови ме! наскоро откри Help a Paw и истински вярва в работата и каузата на Милен Маринов. Ние искаме повече хора да научат за приложението и да могат успешно да го използват и да спасяват животни по-бързо, по-организирано и по-успешно чрез отборна, сплотена работа и усилията на отдадени доброволци и природозащитници! От юни 2018 Подай лапа! и Help a Paw работят в кооперация, в името на общите си каузи!

Екипът на Подай лапа! ви окуражава да споделяте тази статия! 

0 comments