6 Зимни съвета за упражнения с вашето куче



През онези дни, когато лошото време прави разходките непрактични, вие все още можете да предоставите на вашето кученце тренировката, от която се нуждае чрез тези шест идеи за чудесни зимни упражнения.


1.      Играйте с вашето куче
Криеницата е чудесен начин да накарате кучето си да се раздвижи и да го заинтригувате. Бихте могли да скриете някое лакомство или любимата му играчка, но е по-добре да го накарате да ви открие. Започнете, като подхвърлите лакомство, за да накарате кучето да се отдалечи от вас, а след това се скрийте в другата част на къщата. Тази игра може наистина да измори вашето кученце, тъй като то се втурва наоколо, търсейки и е добра за затвърждаване на командата „Ела!“.


2.      Предизвикайте обонянието на кучето ви
Кучетата имат невероятно силно обоняние, така че упражненията, които изискват от вашето кутре да използва носа си, са особено стимулиращи. Накарайте го да се потруди за вечерята си, като поставите поредица от препятствия, през които ще трябва да премине, за да открие храната си. Скрийте яденето му в кутия, или още по-добре, поставете я в любимата му играчка или топка.

 
3.      „Пътечките“ за кученца и ходенето на закрито
На пазара има бягащи пътечки, предназначени специално за кучета. Но ако не можете да си позволите някоя от тях, използвайте пътека за хора – но предварително вземете подходящи предпазни мерки. Отделете няколко дни, за да запознаете кучето си с това как работи. Използвайте бавната скорост и застанете пред пътеката с лакомство в ръка. През три-четири дни бавно увеличавайте скоростта и времето, което вашето кученце прекарва на пътечката. Работете за същото количество време, което обичайно прекарвате в разходка.

4.      Запишете кучето си на урок
Запишете кучето си на някоя активност на закрито. Флайболът предоставя добра тренировка, а часът е съпътстван и с допълнителни предимства, които позволяват на вашето куче да се социализира и да увеличи менталната си ангажираност, като научи нещо ново. 


5.      Упражнявайте поставянето на цели
Оставането на закрито ви дава чудесна възможност да упражнявате поставянето на цели с вашето куче. Научете го по команда да си докосне муцуната до гърба на ръката ви; това ще го накара да се съсредоточи върху целта. То е чудесно упражнение, тъй като ви предоставя още една дейност, която можете да правите заедно. Веднъж след като вашето кученце се е научило как да прави това, можете да го използвате всеки път, когато искате то да спре с това, което прави, и да се съсредоточи. Например, ако се разхождате навън и кучето ви се развълнува, когато види друго куче, можете да използвате поставянето на цели, за да пренасочите вниманието му. В добавка, кучето ви не може да лае, когато си докосва муцуната до ръката ви!

6.      Не ставайте страхливец... излезте навън!

Повечето по-големи кучета обичат снега, а и могат да си направят чудесна тренировка, вършеейки из него. Прекарвайте от 30 до 40 минути в снега и вашето куче ще бъде изтощено от упражненията – а мускулите му ще бъдат тонизирани. Когато се приберете, не забравяйте да измиете лапите на кучето си, за да изчистите всякаква остатъчна сол.




Източник: 6 Winter exercise tips for your dog by Cesar's Way Inc.

Превод: Даниела Герджикова за Подай Лапа - Информационен Сборник!
Редакция: Бетина Тихомирова и Велислава Георгиева



Посетете и нашата страничка -> Подай Лапа – Българска Национална Платформа

0 comments