Как да работим на пълно работно време и да отглеждаме домашни любимци?



Искате да си вземете куче, но се притеснявате колко време ще отнема отглеждането му? Вече имате една работа, ще успеете ли да съвместявате и “родителство” на пълно работно време?

Ако живеехме в перфектен свят, щяхме да имаме гъвкав работен график и работно място, което позволява присъствието на домашни любимци, за да бъдем с животното си през по-голямата част от деня. Но в реалността, да работиш и да си имаш животно означава да го оставяш вкъщи, поне по 7-8 часа дневно.

Не се притеснявайте: можете да съвместите всичко. Тук ще предоставим няколко съвета, които да помогнат на Вас и животинката да се чувствате по-удобно и спокойно по време на работен ден..

Накратко: Направете дома си удобен и забавен.

Може и да се налага да оставяте животинката си вкъщи, докато сте на работа, но това не означава, че тя трябва да е самотна. Подгответе спокойно и безопасно местенце, изпълнено с удобства и разсейващи занимания, за да не скучае, докато ви няма.   

Първо, изберете сигурно и обезопасено място в дома, например допълнителна спалня, мокро помещение или оградена част от кухнята. След това я обзаведете с част от или всичко долуизброено:

  • клетка или къщичка където да може да се крие или спи
  • предпазни бебешки прегради, за да разделите пространството  
  • предмети, създаващи уют, като например одеяла или стари ваши ризи (Ако смятате за наложително)
  • поне едно легълце.
  • играчки, които животинката предпочита

Ако подготвите безопасно и уютно място за вашата животинка, тя ще се чувства удобно и сигурно, докато вас ви няма.  


Специално за кучета: Измореното куче е щастливо куче, а спортът е полезен и за вас! Ако ще седите по цял ден на бюро, а кучето ви ще спи вкъщи, по-добре се възползвайте от малкото свободно време сутрин, за да направите една бърза тренировка.



Превод: Мая Тодорова за Подай лапа - Информационен сборник
Редакция и модификация на текста: Бетина Тихомирова
Редакция: Велислава Георгиева

0 comments