По-стройните домашни любимци имат по-добър и дълъг живот

Знаете ли, че...? Ако внимателно следите теглото на вашия домашен любимец, можете да му осигурите по-пълноценен и дълъг живот.




Изследвания наскоро установиха, че кучетата с наднормено тегло са:
  • с по-видими признаци на стареене, например посивяване на козината около муцунката, нарушена походка и намалена активност
  • по-склонни към определени здравословни проблеми, включително куцота, захарен диабет и кожни проблеми

Още по-убедителни са резултатите от 14-годишно проучване, проведено в Центъра за грижи за домашни любимци Nestlé Purina, в което участват четиридесет и осем ретривъра и което обхваща целия им живот.  Това проучване показва, че:



Кучетата, хранени по-оптимално и получили 25% по-малко храна, отколкото техните събратя в контролна група, са живели средно с 15% (1,8 години) по-дълго от останалите кучета.


Освен че живеят по-дълго, по-фините кучета водят и по-здравословен живот.


Възрастта, при която 50% от кучетата се нуждаят от лечение на хронично заболяване, като остеоартрит, е 12 години сред кучетата, хранени по-оптимално и ограничено, и 9.9 години за останалата част от контролната група.

Ветеринарната медицинска асоциация на Ню Джърси публикува неформална анкета на сайта си, която пита собствениците на домашни любимци дали животинчето им е с наднормено тегло. Тридесет и два процента са отговорили с „да“. Тези резултати са в съответствие и с други резултати, които установяват, че най-малко 25% от кучетата и котките в САЩ са с наднормено тегло.


И така....

Как да върнете вашия домашен любимец в здравословния път?

  • Вашият ветеринар може да даде ценни съвети, за да приучите домашния си любимец да изгаря повече калории, за да се отърве от излишните килограми.
  • Може да ви покаже как сами да определите формата на вашия домашен любимец и как да постигнете загуба на тегло, ако то е наднормено.
  • Може и да препоръча диета, предназначена за отслабване, и да предложи подходящи количества за хранене.


НE ЗАБРЯВЯЙТЕ, ЧЕ...

Загубата на тегло отнема време и изисква ангажираността на цялото семейство.


Бъдете търпеливи, целта е вашият домашен любимец да живее по-здравословно.



Превод: Александра Димитрова за Подай лапа!
Редакция: Светослава Хараламбова
Стилистика: Лора Касабова

0 comments